Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní aprova donar nom al Casal d´Entitats com a “Casal d´Entitats 1 d´Octubre”

Sant Sadurní aprova donar nom al Casal d´Entitats com a “Casal d´Entitats 1 d´Octubre”

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Es va aprovar un nou sistema d’enregistrament en vídeo dels plens municipals certificats digitalment i que tindrà validesa jurídica com a acta.Tot i aplaudir l’aposta per les noves tecnologies, els grups de l’oposició van sol·licitar mantenir la transcripció de text, per tal de facilitar la cerca i la consulta de les sessions.

Com és habitual a finals d’any, el ple municipal també va donar llum verda a la proposta del Consell de Cooperació en relació als ajuts a projectes solidaris. Enguany es destinarà 54.943 euros en suport a iniciatives al Tercer Món de les entitats Creu Roja Alt Penedès, Mans Unides, Entrepobles i Amizade Junts amb Moçambic.

En el torn de mocions, la CUP va aconseguir el suport unànime de la resta del plenari en la seva proposta per impulsar un pla de vies escolars segures, per tal de reforçar la seguretat al voltant dels centres educatius,

El govern del PDeCAT i ERC, amb el suport de la CUP, van aprovar també l’acord per donar nom al Casal d’Entitats del carrer Marc Mir com a Casal d’Entitats 1 d’Octubre, petició presentada per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana. En l’exposició del punt es va recordar la gran concentració ciutadana que es va aplegar a les portes de l’equipament durant el referèndum i la demostració democràtica exhibida.

El PSC i el PP, que van votar-hi en contra, i ICV, que s’hi va abstenir, van desmarcar-se de la decisió per considerar que resta neutralitat a aquest espai i s’allunya del camí del diàleg i el foment de la convivència entre tots les veïns i les associacions del municipi.

D’altra banda i amb alguna esmena en el redactat, tots els grups van acompanyar amb el vot favorable la moció del PSC en suport a la mobilització dels metges i en defensa de dotar de majors recursos a l’Atenció Primària i el sistema sanitari públic.

 

 

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: