Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llavina “re-presenta” ‘Ermita’ a l’auditori del Vinseum

Jordi Llavina ha tornat a presentar a Vilafranca ‘Ermita’, el poema pel qual va ser guardonat recentment amb el Lletra d’Or.

La “re-presentació” tenia lloc aquest dimarts al vespre a l’Auditori del Vinseum, amb presència del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i Llavina se sentia especialment content de poder compartir l’acte amb amics i coneguts més d’un any després d’haver sortit el llibre a la llum.

L’escriptor gelidenc va ser guardonat el passat 1 d’octubre amb el prestigiós premi Lletra d’Or pel seu poemari ‘Ermita’, publicat l’any passat per Meteora. ‘Ermita’ és un únic poema de 1.401 octosíl·labs que descriu una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, a la Selva del Camp, on el poeta hi té les seves arrels maternes i molts records de la infància i l’adolescència. Llavina proposa amb els seus versos un viatge als records, al passat i a les arrels familiars però també a les seves ànsies de futur.

L’escriptor parla d’aquest indret com un espai de retrobada familiar que el duu a prendre consciència del seu propi passat.

Llavina treballa multitud de gèneres però se sent especialment còmode en la poesia.

Ara està escrivint un llibre en prosa que combina diferents gèneres i que durà com a títol ‘Un llum que crema’. També té previst publicar properament una antologia de textos de la literatura catalana del segle XII i fins a l’actualitat. Llavina també treballa com a professor de llengua catalana a l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: