Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP qüestiona la venda directa dels pisos del carrer Migdia a la Fundació Amàlia Soler

Els cupaires demanen que s’aturi el procés obert per l’adjudicació als usuaris finals i refermen la seva aposta per la gestió directe des de l’Ajuntament d’aquests pisos per a gent gran.

El grup municipal de la CUP ha plantejat els dubtes que tenen sobre la legalitat del procés que ha seguit l’equip de govern per cedir els pisos per a gent gran construïts al carrer Migdia a la Fundació Amàlia Soler per a la seva gestió.
El regidor Marcel Martínez ha explicat l’existència d’un informe desfavorable per part de la Generalitat pel que fa a la venda directa, i que considera hauria de parar el procés. La CUP demana que davant dels dubtes que genera la viabilitat final del projecte, atenent l’existència d’aquets informe desfavorable on es posa en dubte el procés final d’alienació (venda directa) a la Fundació Amàlia Soler, seria bo que l’equip de govern aturi el procés d’adjudicació dels allotjaments a usuaris i usuàries finals fins que no es pugui aclarir el millor mètode de finalització del procés. Demanen al govern municipal que no actuï de manera irresponsable ni precipitada amb aquesta gestió, per tal d’evitar futurs nyaps com ja va passar, deia Martínez, amb el projecte fallit de portar la universitat a Vilafranca a través del projecte ESCAVI.
Martínez explicava també que al ple de juliol de 2018 es va retirar de l’ordre del dia la venda directa que havia de passar per ple quan segons l’informe de la Generalitat i la normativa vigent, les operacions d’aquest tipus s’han d’aprovar o bé en el mateix plenari o bé per decret d’alcaldia.
La CUP porta mesos treballant i fiscalitzant tot el procediment, i tenen encara alguns interrogants sobre la gestió que el govern ha fet d’aquest tema. Davant d’aquesta situació, no consideren oportú que el govern comenci el procés d’adjudicació dels allotjaments i els va sorprendre la rapidesa amb què el govern va decidir tirar pel dret i presentar els pisos com a definitivament acabats. Martínez comentava de manera concisa que ells apostarien per la gestió directe per part de l’Ajuntament.
La formació vol posar de manifest que no s’estan fent les coses com caldria, segurament per la proximitat de les eleccions municipals, i demana al govern que actuï de manera responsable, per no acabar perjudicant als possibles usuaris i usuàries d’aquest servei. En aquest sentit, han explicat que els usuaris finals són un col·lectiu especialment vulnerable i que hauria de gaudir d’especial cura, protecció i atenció i que no es poden posar en risc els seus drets per la proximitat d’unes eleccions.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: