Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Instal·len un radar informatiu en la cruïlla que registra més incidències de trànsit a Moja

L’Ajuntament d’Olèrdola ha instal·lat un radar educatiu en l’encreuament del carrer del Sindicat amb el de la Carrerada, en un dels punts on s’han registrat accidents al poble de Moja.

La pantalla led del radar informa als conductors de la velocitat de manera molt gràfica. Si no es supera el límit permès, apareix una cara somrient en color verd. Però si es superen els 30 quilòmetres de velocitat fixats com  a límit en l’interior del nucli,  en la pantalla s’il·lumina en vermell una cara enfadada.

Josep Miquel Escofet, cap dels agents municipals d’Olèrdola, subratlla que l’Ajuntament havia decidit ubicar en aquesta cruïlla el radar durant 15 dies per a tenir així dades sobre velocitat i intensitat del trànsit en aquest punt.

El regidor de governació de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, recordava que està en procés de licitació els treballs que han de millorar tots els passos elevats del municipi. En aquesta cruïlla a Moja l’ajuntament ha realitzat actuacions per a reforçar la senyalització, incloent la instal·lació d’un mirall i una senyalització especial per a indicar de manera molt visible l’Stop que han de fer els vehicles que arriben a l’encreuament des del passeig de La Plana. Per minimitzar al màxim el rics d’accidents en aquest conflictiu punt, ara es preveu fer una plataforma elevada que obligui als vehicles a reduir la velocitat en creuar.

El radar és propietat de l’Ajuntament i s’anirà instal·lant en diferents llocs del municipi on s’hagin detectat incidències en el trànsit.

Fa uns mesos, el radar va constatar que es circulava a un velocitat excessiva al carrer de la Font del Cuscó, a Sant Pere Molanta, i això ha motivat que des de l’Ajuntament es decidís aplicar mesures correctores de senyalització en les properes setmanes. En altres casos, com en la plaça de l’Ametller a Moja, el radar confirmava que no es circulava a molta velocitat, a diferència de la percepció que tenien alguns veïns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: