Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicia una campanya informativa i de sancions per evitar abocaments fora dels contenidors

L’Ajuntament de Vilafranca engega una campanya informativa i sancionadora per al bon ús dels contenidors. Fan una crida a la col·laboració ciutadana, que serà novament molt important.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat acompanyat pels regidors de Seguretat Ciutadana i de Serveis Urbans, Joan Manel Montfort i Josep Maria Martí, aquesta campanya de caire informatiu i coercitiu contra l’incivisme de persones i establiments que deixen residus fora dels contenidors que s’ha posat ja en marxa. Regull ha explicat que aquesta és una problemàtica que no es dóna només a Vilafranca.
Com ja vam explicar la setmana passada, des de l’Ajuntament es va fer una diagnosi de la situació a la vila, i es va constatar que hi havia una vintena de punts on aquesta problemàtica era preocupant.
En la gran majoria dels casos on es va detectar la presència de brossa fora, els contenidors eren buits o mig plens. L’alcalde també explicava que es detecta la presència de molts objectes o mobles que s’haurien de portar a la deixalleria o avisar el servei corresponent perquè els recollís.
El regidor Josep Maria Martí ha recordat que els establiments que vulguin que se’ls reculli el cartró han de demanar-ho a l’Ajuntament i es passa a recollir 3 cops per setmana. Si no és així, han de deixar el cartró ben plegat dins el contenidor, com han de fer els ciutadans.
Han estat identificats més de 20 punts especialment conflictius a Vilafranca, distribuïts per tots els barris.
Regull ha explicat que s’enceta una campanya informativa i sancionadora. Es recordarà als establiments el procediment que han de seguir i també s’aplicaran sancions si cal. Les multes per als particulars són de 150 euros i de 300 per als establiments.
En cas de reincidència les sancions poden ser més elevades. Pere Regull ha demanat la col·laboració ciutadana una vegada més. Qualsevol col·laboració és bona. Ha remarcat que els incívics gairebé sempre són els mateixos, i que si s’informa a l’Ajuntament, ja buscaran la manera d’enxampar-los i multar-los.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: