Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La depuradora de Cantallops aposta per un sistema innovador més natural i sense consum elèctric

Tot i que ja fa un any que aquesta depuradora està en marxa, aquest dissabte el president de la Diputació la inaugurava oficialment acompanyat de les autoritats municipals d’Avinyonet i Subirats.

Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet, recordava que aquesta depuradora s’hauria d’haver fet el 2010, però que diferents problemes relacionats amb la crisi econòmica i la situació econòmica i política de la Generalitat ho van impedir. Finalment, amb el suport de la Diputació es va tirar endavant un projecte que és innovador ja que la depuradora treballa de manera més natural i ecològica a banda de fer-ho sense consum elèctric.
De la seva banda, l’alcaldessa accidental de Subirats, Àngels Pinyol, remarcava que es va fer un treball conjunt entre els dos ajuntaments per solucionar una problemàtica que els afectava tots dos.
Finalment, el president de la Diputació, Marc Castells, posava èmfasi en l’aposta de l’ens per donar suport als ajuntaments i més en aquest cas en ser un projecte innovador.
Aquesta depurada ha tingut un cost superior als 500.000 euros, que ha estat assumit íntegrament per la Diputació. Dissabte veïns tant d’Avinyonet com de Subirats es va acostar fins aquest antic camp de presseguers de Cantallops per visitar l’espai on hi ha la depuradora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: