Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Llavina guanya el premi Lletra d’Or pel poemari ‘Ermita’

L’escriptor gelidenc ha estat guardonat aquest dilluns a la nit amb el prestigiós premi Lletra d’Or pel seu poemari ‘Ermita’, publicat l’any passat per Meteora.

Jordi Llavina guanya el premi Lletra d’Or pel poemari ‘Ermita’

L’escriptor gelidenc ha estat guardonat aquest dilluns a la nit amb el prestigiós premi Lletra d’Or pel seu poemari ‘Ermita’, publicat l’any passat per Meteora. ‘Ermita’ és un únic poema de 1.401 octosíl·labs que descriu una pujada física a l’ermita de Sant Pere del Puig, a la Selva del Camp, on el poeta hi té les seves arrels maternes i molts records de la infància i l’adolescència. Llavina proposa amb els seus versos un viatge als records, al passat i a les arrels familiars però també a les seves ànsies de futur.
Un jurat independent format per Salvador Macip, Ada Castells, Sebastià Alzamora, Núria Cadenes, David Plana, Heura Marçal, Llúcia Ramis, Sílvia Bel i Bernat Puigtobella ha triat ‘Ermita’ com a millor llibre per unanimitat i n’ha valorat la “força i la destresa verbal del poema, que alterna narració i meditació”.

El premi Lletra d’Or, que es lliura des de 1956, l’han guanyat en el passat autors com Salvador Espriu, Josep Pla, Josep Carner, Josep Vicenç Foix, Joan Fuster, Manuel de Pedrolo, Mercè Rodoreda o Jordi Puntí, entre d’altres. Alguns dels escriptors en llengua catalana que més admira Llavina.

La distinció de la Lletra d’Or, una de les més prestigioses de la literatura catalana, no compta amb dotació econòmica, però sí que hi ha un reconeixement en forma de la lletra grega “fi”, símbol clàssic de l’equilibri, una joia dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l’impulsor d’aquesta iniciativa.

Llavina té una llarga trajectòria com a escriptor i poeta. Actualment també treballa com a professor de llengua catalana a l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: