Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el programa de Solidaritats 2018 i la dinovena Festa de la Solidaritat

El programa fa especial incidència en la informació i sensibilització de la ciutadania en relació amb la crisi migratòria que s’està vivint a l’àrea mediterrània.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, acompanyada de representants d’ONG’s locals, ha presentat aquesta setmana el programa d’activitats de Solidaritats 2018 que es desenvoluparà durant aquest mes d’octubre. El programa fa especial incidència en la informació i sensibilització de la ciutadania en relació amb la crisi migratòria que s’està vivint a l’àrea mediterrània, especialment com a conseqüència de la fugida de persones de la guerra de Síria en busca de refugi a Europa.

Arroyo recorda que Solidaritats té una llarga trajectòria i que pretén, entre d’altres objectius, “visibilitzar el treball de les institucions locals i entitats de la Vila en l’àmbit de la Solidaritat i Cooperació, per al conjunt de la ciutadania”.

En un ampli programa que inclou exposicions, conferències i cinema, destaca la dinovena fira de la solidaritat, que tindrà lloc el diumenge 14 d’octubre a la Rambla de Sant Francesc i coincidirà per segon any amb el Mercat d’Artesans i Brocanters. Des de Creu Roja Alt Penedès també prepararan activitats per amenitzar la jornada.

L’organització va valorar positivament l’experiència de l’any passat i la torna a repetir. Enguany hi participaran 11 organitzacions.

El cinema documental també té un pes important al Solidaritats. Amnistia Internacional va organitzar aquest dimarts la projecció de ‘Grietas’, el documental de Xuban Intxausti que van promoure per celebrar els 40 anys de l’organització a Espanya. La setmana que ve, dimarts a dos quarts de vuit del vespre, també és projectarà a la Sala Zazie ‘La meva pell’, un documental promogut per Entrepobles que ofereix els testimonis de vuit dones immigrants. Aquestes sessions compten amb la col·laboració de Cineclub Vilafranca.

En l’àmbit cinematogràfic hi haurà una nova cita, aquest cop al teatre Cal Bolet, amb la projecció del documental ‘El periple’ i la presència del seu director Mario Pons i l’actuació musical del grup Los Sirgadors. Serà el dimecres 17 d’octubre a dos quarts de vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: