Dijous, 22 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presentarà al·legacions a les ordenances apostant per que siguin una eina de canvi social

Consideren des d’ERC que a través de la política fiscal que faci l’Ajuntament es pot incidir per aconseguir millores socials, ambientals i polítics per Vilafranca

En el darrer ple municipal de l’Ajuntament de Vilafranca es van aprovar de manera inicial les ordenances fiscals per el proper 2019, i ara s’obre un període d’al·legacions. Com ja va explicar en el ple, el grup municipal d’ERC presentarà al·legacions. El regidor Pere Sàbat comentava que des del seu punt de vista la proposta que fa el govern de PDeCAT i PSC és conservadora i continuista; i ells apostarien per unes ordenances de caire més progressista i trencador. Sàbat apuntava que les ordenances son el reflex d’un govern municipal sense ambició.
ERC defensa que cal un canvi de model de política fiscal que ha de permetre fer canvis socials. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal d’Esquerra, Mònica Hill, lamenta que l’actual model d’ordenances té únicament un esperit de recaptació tributària amb el qual ells hi estan totalment en desacord.
Un dels exemples, que ja van fer el ple municipal, se centrava en la política fiscal al voltant de la taxa de la brossa. Un cavall de batalla dels republicans ja que consideren que canviant la política fiscal en aquets camp es poden canviar hàbits de conducta i millorar mediambientalment Vilafranca.
Des d’ERC per exemple proposen també baixar els barems per poder accedir a les cobertures socials que ofereix l’Ajuntament per tal d’ampliar el nombre de famílies que poden optar-hi; gravar els pisos buits i mirar de potenciar els habitatges d’ús social; i una tarifació social en serveis com l’Escola Municipal de Música i el Complex Aquàtic que els facin més accessibles a la majoria de la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: