Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El problema de l’accés a l’habitatge requerirà de temps i inversió

Vilafranca En Comú organitzava aquest dimarts una xerrada a l’Escorxador, per tractar el tema de l’accés a l’habitatge i les polítiques municipals que protegeixen els drets de la ciutadania.

Amb el títol de “L’habitatge, un dret o un negoci especulatiu” es comptava amb la intervenció de Javier Buron, que és Gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, i que parlava sobre les mesures que es poden impulsar des dels ajuntaments per promoure les polítiques d’habitatge públic, lloguers socials, i tot el que envolta la gestió pública d’habitatge.

El seu missatge era realista, i per això no gaire optimista. Buron apunta que un problema estructural no es pot resoldre de manera transitòria. La configuració d’un mercat i la forma d’actuar de l’administració pública no es pot resoldre de forma immediata. El gran problema és que no hi ha una oferta de lloguer accessible.

Buron destaca que no es poden oblidar les necessitats urgents que tenen alguns ciutadans, i calen mesures a curt termini, però s’han de conciliar amb la generació d’instruments a mitjà i llarg termini.

També destacava que actes com el de Vilafranca serveixen per intercanviar experiències i buscar fórmules de solució.

L’acte el va presentar el regidor de VeC, Ramon Arnabat, que va donar dades sobre la problemàtica a la vila. Els lloguers han arribat als preus d’abans de la crisi, entre 600 i 700€ per un pis de 80 m2. La compra d’un pis, no gaire gran, se situa entre els 140 i els 160 mil euros, amb un preu mig de 1.500€ el m2. I continuen produint-se desnonaments, en especial no tant per els pisos de propietats sinó per els de lloguer.

Amb aquesta xerrada, oberta a tothom, Vilafranca En Comú volia col·laborar en definir unes polítiques públiques que donin resposta a les demandes d’accés a l’habitatge d’una forma justa per a tothom.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: