Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO veu com una oportunitat l’entrada a l’accionariat de Codorniu del fons americà Carlyle

El grup Codorníu va ratificar ahir en la junta general d’ accionistes la venda de la majoria del seu accionariat al fons d’inversió nord-americà The Carlyle Group.

El soci de Carlyle, Alex Wagenberg, actualment director general d’Europa, assumeix la presidència de la nova Codorníu. El fons americà ha adquirit el 68% del capital, mentre que els Raventós es queden amb el 32% restant.

Avui al local de CCOO de Vilafranca s’han reunit els delegats del comitè intercentres de CCOO del grup amb els Secretaris Generals d’Industria de Espanya i Catalunya.

El secretari general d’Industria de CCOO a Espanya, Agustín Martín, assenyala que el sindicat estarà atent a la direcció de la nova empresa i que li demanarà quin és el seu pla estratègic.

Per la seva banda el secretari general d’Industria de CCOO a Catalunya, José António Hernandez, destaca que l’entrada del grup americà pot suposar una oportunitat.

L’anunci de la venda ha generat preocupació entre els treballadors per la manca d’informació. El president del comitè d’empresa, Antonio Cruces, destaca que per aquest motiu es demanarà una reunió urgent amb la nova direcció.

A priori des del sindicat es veu l’oportunitat de creixement de l’empresa, perquè es disposa de primeres marques assentades en el territori i perquè el sector agroalimentari del nostre país és molt potent a nivell internacional. A més amb un tipus de producte que no es pot deslocalitzar perquè la materia primera està arrelada a la terra.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: