Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca una nova edició del programa Innova Pime

Aquest dimarts al matí ha començat la quarta edició del programa Innova Pime, impulsat pel servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Vuit empreses participaven en aquesta primera jornada i, posteriorment, sis seran seleccionades per seguir el programa d’una forma personalitzada.

El programa es desenvolupa mitjançant quatre sessions de formació grupal de 16 hores, que es faran a l’edifici de l’Enològica, i cinc sessions de mentoratge amb cada empresa participant a càrrec d’un consultor expert, amb l’objectiu d’impulsar un projecte d’innovació o un repte determinat.

Innova Pime es va començar a implementar l’any 2014 amb l’objectiu de promoure la cultura d’innovació a les empreses del territori i desenvolupar un projecte propi. D’aquesta manera, s’ajuda els negocis a introduir elements pràctics que els permetin millorar la seva competitivitat. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, explicava poc abans de la jornada que el grau de satisfacció de les empreses és molt alt perquè veuen un resultat pràctic, a més en molts casos la implementació de la innovació els permet millorar en la seva gestió.

Montfort també destaca la personalització de les mesures que s’apliquen dins el programa segons les necessitats de cada empresa.

El punt de partida d’aquesta quarta edició d’Innova Pime ha estat una jornada de sensibilització per presentar el programa. La sessió ha començat amb la participació d’empreses participants en anteriors edicions. En aquest cas, la botiga de vins Cal Feru i l’empresa de serveis informàtics Inaudit han fet una breu exposició de la seva experiència. Els dos empresaris han coincidit en destacar que el programa els ha estat molt útil per reflexionar i posar fil a l’agulla en matèria d’innovació en un sentit ampli del concepte. La sessió continuava amb una ponència d’introducció a la innovació i finalment, com a novetat enguany, la jornada acabava amb un taller de Lego Serius Play per tal de fomentar el pensament creatiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: