Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organització d’Escena Penedès qualifica la primera edició d’èxit rotund

El Casal i la coordinadora de grups amateurs de teatre de l’Alt Penedès, la GATAP, van decidir organitzar el nou festival Escena Penedès, que ha tingut lloc aquest cap de setmana.

Escena Penedès ha nascut a partir de la necessitat detectada des del Casal de Vilafranca de trobar un encaix atractiu per les nombroses peticions que reben per poder actuar al seu escenari. Donada la demanda, el Casal i la coordinadora de grups amateurs de teatre de l’Alt Penedès, la GATAP, van decidir organitzar el nou festival Escena Penedès, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a les instal·lacions de la Societat La Principal.

L’organització qualifica la primera edició del festival d’èxit rotund.

Per part del Casal, el balanç també és molt positiu sobretot tenint en compte que alguns dels principals objectius era mostrar el treball dels grups amateurs de teatre a la capital penedesenca en un format atractiu per al públic i fomentar un cap de setmana de convivència, formació i treball en xarxa dels grups de teatre.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i conseller comarcal de Cultura Raimon Gusi posava l’accent en la interacció entre la comarca i la seva capital.

Durant el cap de setmana s’han pogut veure sis espectacles de cinc companyies de la comarca, repartits en tres dies i dos espais, el Teatre del Casal i la sala polivalent de l’entitat de la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

El grup Les Escoles de Gelida Teatre plantejava diumenge dues propostes ‘Escape. Si pots!’ i ‘I per què no en parlem?’ que tenien com a protagonistes els més joves.

També són joves els integrants del grup de teatre de Torrelles de Foix Pa amb xocolata, que presentaven dissabte a Escena Penedès la comèdia ‘Dos embolics i una recomanació’. La seva directora, Lourdes Torrents, destacava la possibilitat d’actuar a Vilafranca.

En la mateixa línia es pronunciava el director de L’Arrel de Sant Miquel d’Olèrdola Esteve Maimó després de la lectura dramatitzada dels contes de Manuel de Pedrolo que havien representat els actors i actrius del seu grup.

El festival ha comptat amb un paper destacat per als vins i caves del Penedès, ja que en finalitzar cada representació s’han fet maridatges mentre el públic i els equips teatrals intercanviaven opinions sobre els espectacles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: