Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa” arriba a Vilafranca

De l’1 al 17 d’octubre es podrà visitar a la Biblioteca Torras i Bages aquesta exposició itinerant que vol ser una aproximació a l’aportació de Fabra a la Llengua Catalana.

Es una exposició itinerant, creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. L’horari de visita és el mateix en què la biblioteca està oberta.
Dins del cicle “Tardor amb Fabra”, es duran a terme altres activitats a Vilafranca per commemorar els 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. A l’octubre, el dia 6 es farà una sortida al Parc Natural del Garraf, amb recorregut d’observació de l’espai natural de la mà de Bosc Verd i visita a l’observatori astronòmic; el 17, Mònica Montserrat, consultora a la UOC i creadora de la Ruta Pompeu Fabra, parlarà d’aquesta figura a la conferència “Dades i curiositats entorn del ‘seny ordenador de la llengua’”, a la mateixa Biblioteca Torras i Bages, i el 26, hi haurà la taula rodona “La llengua és un organisme viu. De la gramàtica de Fabra a la de l’Institut d’Estudis Catalans”, a L’Agrícol, amb la participació d’Oriol Camps, Agnès Esquirol, Enric Gomà i Albert Pla Nualart. Finalment, el 8 de novembre, a L’Agrícol, es representarà el monòleg dramatitzat “Pompeu Fabra: jugada mestra!”, a càrrec de la Companyia Inútils Mots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: