Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les restriccions de circulació de camions per la N-340 estan provocant un col·lapse de la C-15

Des del diumenge que ja està en vigor la prohibició de circulació de vehicles pesants per la carretera N-340 des de Vilafranca i fins a Alcanar.

Una mesura acordada entre el govern de la Generalitat i el govern de l’Estat i que obliga als camions a circular per l’autopista AP-7 en aquest tram, amb un descompte del 50% del peatge. Hem consultat l’opinió d’algun dels transportistes del Penedès respecte a la mesura. Des de l’empresa Transports Ruiz Milà, ubicada als Monjos, el seu administrador, Aureli Ruiz, apunta que l’objectiu de la mesura és positiu perquè vol millorar la seguretat viària en un tram de la carretera N-340 amb molts accidents. Però des del punt de vista de les empreses de transport no té sentit obligar a passar per l’autopista pagant peatge. Per això la seva reclamació és la de gratuïtat, no només per als turismes sinó també per als camions.

D’altra banda, Ruiz destaca que des del punt de vista de l’Alt Penedès consideren que no té sentit la prohibició de circular per la N-340 entre Vilafranca i el Vendrell.

Ruiz adverteix a més que la mesura s’ha adoptat amb l’acord entre la Generalitat i el Ministeri, però sense consens de les empreses de transport, que coneixen bé el territori i les rutes i que podrien haver alertat d’alguns dels problemes que pot generar la mesura.

Per exemple ja s’ha detectat que per les rutes que vénen del cantó de Sant Sadurní i van cap a Madrid enlloc de passar per les Borges Blanques, on ara cal pagar autopista, es desvien per la carretera C-15, provocant en determinats moments un col·lapse.

L’administrador de l’empresa Transports Ruiz Milà reconeix que la mesura que s’ha adoptat era necessària per millorar la seguretat a la carretera, especialment a les terres de l’Ebre, però lamenta que no s’ha pres de manera consensuada amb les empreses de transport. L’associació d’empresaris del transport ha demanat una reunió amb la Generalitat i espera que alguna de les mesures es pugui replantejar. Mentre tant l’acord suposa per als transportistes un augment de despeses en els peatges o la modificació d’algunes rutes amb la generació de nous problemes de circulació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: