Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles vilafranquines afronten la recta final de la temporada amb deures importants

Després de les tres diades castelleres de la Festa Major, les colles castelleres de la vila continuen la temporada amb deures importants encara pendents.

Castellers, Xicots i Jove de Vilafranca van tancar les diades del 29, 30 i 31 d’agost amb feina feta, però també amb reptes importants encara per completar. En la diada de la vigília, ni Jove ni Xicots van assolir els seus objectius, el 3 de 7 i el 3 de 9 amb folre respectivament; i el dia 30 els Castellers de Vilafranca tot i descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i carregar la torre de 8 sense folre, van deixar sensacions agredolces. Així s’arribava a la jornada de Sant Ramon, que ja des de fa alguns anys amb format de diada a l’antiga i tenint present el protagonisme dels ball en aquest dia de Festa Major, acostuma a deixar castells menors per part de les colles.
Va ser el dia també en què vam fer un primer balanç de com havia anat la festa major i com s’encara el que queda de temporada. En el cas de la Jove, el seu cap de colla Albert Hill, comentava que el seu objectiu era assolir el 3 de 7. No va poder ser, però consideren que és un castell que tenen a l’abast però en el qual encara han de treballar molt.
Hill remarca que la colla continuarà treballant ja des d’ara mateix per poder fer, abans d’acabar la temporada el 3 de 7.
Els Xicots de Vilafranca tancaven també el dia 31 la seva participació a la festa major amb una diada per rodar castellers. Quico Murillo, cap de colla dels vermells, comentava que el seu objectiu ara és continuar treballant per poder fer la torre de 8 amb folre i el 3 de 9 amb folre abans del concurs de Tarragona.
Finalment, els Castellers de Vilafranca també oferien el dia 31 castells per sota del seu potencial. El seu cap de colla Toni Bach explicava que ja la plantejaven així de sortida per acabar ajustant-se als horaris de la jornada. Pel que fa a la temporada, Bach explicava que s’ha fet molta feina, però que sembla que enguany han de convèncer més la gent de dins de la colla de la feina que estan fent, ja que s’ha contagiat un cert pessimisme que els arriba de fora. Han canviat l’enfoc de treball aquesta temporada, i a més els cal recuperar confiança i alguns components sobre tot del pom de dalt que han patit aquesta temporada.
De cara al concurs, que seria el gran repte a primers d’octubre, Bach considera que han de mantenir la línia de treball per revalidar el títol. Objectius el 4 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 9 sense folre i el 3 de 9 sense folre.
Amb poc temps de descans doncs, en els propers dies les tres colles vilafranquines reprenen la feina per tal d’encarar la recta final de la temporada amb ganes i empenta per assolir els reptes pendents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: