Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Auditori acull un concert en benefici de l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries

Aquest divendres a dos quarts de nou del vespre, dins del marc del Dia Mundial de l’Atàxia, l’Auditori de Vilafranca acollirà un concert a benefici de l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries.

També aquest divendres Penedès TV emet una entrevista amb Josep Santacana, que és el promotor del concert i pateix aquesta malaltia.

Santacana va regentar durant molts anys el restaurant Airolo de Vilafranca, havia estat fundador del Club Rotary de Vilafranca i president dels Tastavins. En el transcurs de l’entrevista explica que fa disset anys que pateix la malaltia, però que ho va saber ara fa 10 anys. L’Atàxia és una malaltia minoritària que no té tractament.

D’acord amb el president de l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries, Santacana promou una sèrie de concerts enguany a tot Catalunya a benefici de la investigació per la malaltia. El primer serà el d’aquest divendres a Vilafranca.

L’espectacle s’engloba dins del projecte Cor Artis, una iniciativa coordinada i dirigida per la pianista Mària Ivànovich, que vol recaptar recursos per a la investigació d’aquest tipus de malalties caracteritzades per la degeneració cerebral i espinal progressiva, i a la millora de la qualitat de vida dels malalts.

Durant el concert Víctor Jiménez, contratenor, Nikola Tanaskovic a l’acordió i Maria Ivanovich al piano interpretaran peces solistes de música clàssica.

El concert de Vilafranca comptarà amb alguns components especials. D’una banda hi participarà la Polifònica de Vilafraca, i de l’altra s’estrenarà una peça composada expressament per al trio de solistes del compositor israelià, Gil Dori.

El concert començarà a dos quarts de nou del vespre d’aquest divendres a l’Auditori de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: