Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Inici del curs escolar a Vilafranca amb 6.972 alumnes, 132 més que el curs anterior

L’estrena de l’edifici de l’institut nou i el nou cicle d’enoturisme marquen un inici de curs on la normalitat és la tònica dominant.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca Xell Montserrat ha explicat que “la normalitat és la tònica dominant en aquest inici de curs escolar a Vilafranca”. La novetat més destacada és l’estrena de l’edifici de l’IES Nou de Vilafranca, equipat i preparat per acollir quatre línies d’ESO i 3 de batxillerat.

Pel que fa a les dades, i respecte al curs passat, el nombre de grups de P3 s’ha incrementat de 18 a 19 i el de grups de 1r d’ESO s’ha mantingut en 22.

El nou curs escolar s’inicia amb un total de 6.972 alumnes, 132 més que el curs passat. D’aquest total, 1.331 són d’educació infantil de segon cicle, 3.032 de primària i 2.609 d’educació secundària obligatòria. Per centres, 4.557 alumnes estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.415 ho estan en centres concertats.

Pel que fa a l’educació infantil de primer cicle, el curs ha començat amb una oferta global aproximada de 470 places, de les quals 309 són de titularitat municipal. Les 4 llars municipals d’infants van iniciar el curs amb normalitat i amb un 100% de les places cobertes.

La regidora d’Ensenyament posa l’accent en l’esforç que fa l’Ajuntament de Vilafranca en matèria d’Ensenyament amb els ajuts a l’escolarització, el servei de vetlladores o els projectes d’innovació pedagògica.

Com a novetat, enguany també s’ha incrementat l’oferta d’ensenyaments post-obligatoris amb un nou cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiques especialitzat en enoturisme i en modalitat DUAL.

A Vilafranca hi ha 10 escoles amb ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres privats concertats. Per als nivells educatius que van dels 3 als 16 anys, a Vilafranca hi ha 257 aules en funcionament: 55 a segon cicle d’educació infantil, 117 a educació primària i 85 a ESO. Vilafranca també disposa del centre d’educació especial Delta Espiga, que atén infants que presenten necessitats educatives especials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: