Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC rebutja l’entrada del quart cinturó a l’Alt Penedès i aposta per aprofitar l’AP-7

Els republicans consideren que la decisió que es prengui sobre aquesta rótula afectarà directament la futura planificació del Pla Territorial del Penedès.

El termini per presentar al·legacions al Pla Director d’infraestructures de la ròtula Abrera Martorell i al Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica del Baix Llobregat ha finalitzat, i des de la Federació Comarcal de l’Alt Penedès d’ERC han presentat al·legacions ambdues propostes.
El president comarcal d’ERC Pol Pagès, acompanyat de la regidora a l’Ajuntament de Gelida i diputada al Parlament Lluïsa Llop, i l’alcalde de Sant Sadurní Josep Maria Ribas i el regidor a Sant Llorenç Àlex Jover han explicat el posicionament des de la comarca dels republicans.
Lluïsa Llop ha remarcat que des d’ERC no es vol el quart cinturó a l’Alt Penedès, ja que és una infraestructura que només serveix per trinxar el territori.
Des de Sant Sadurní, per exemple, Josep Maria Ribas insistia en que la proposta que tenen sobre la taula parteix en dos el territori, amb afectacions en cellers, en vinyes, malmetent empreses i també el territori. Des de Sant Llorenç apunten també que patiran una afectació important tant a nivell visual com sonor per el pas d’aquesta infraestructura.
Des d’ERC consideren que cal tenir molt present que depenent de com es resolgui aquesta ròtula, l’afectació sobre el Pla Territorial de l’Alt Penedès serà molt gran, i negativa.
Pol Pagès explicava que consideren que hi ha solucions molt més lògiques i menys agressives per el territori. Per tant es refermava en la negativa al pas del quart cinturó per el Penedès ja que no soluciona res i genera problemes. L’aposta, deia, hauria de ser aprofitar l’AP-7 i potenciar el trànsit ferroviari de mercaderies. Tot plegat defensant el valor paisatgístic de l’Alt Penedès.
Des d’ERC recorden també que les al·legacions que ara han presentat a nivell de Federació Comarcal coincideixen en el fons amb les que han presentat els ajuntaments afectats, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Plataforma per una Vegueria Pròpia i la Pltaforma Vitivinícola oposant-se també al pas d’aquesta infraestructura per el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: