Dimarts, 16 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’obre un nou aparcament de 72 places a tocar del Centre i les estacions de bus i de tren

Aquest dimarts al migdia ha quedat obert el nou aparcament sobre la llosa de la via a tocar de la plaça Creu de Santa Digna de Vilafranca.

Forma part de l’àmbit d’una nova fase d’urbanització de l’eix de la via i que completa la totalitat del passeig Rafael Soler. L’alcalde accidental de Vilafranca, Aureli Ruiz, acompanyat pel 1r tinent d’alcalde, Francisco Romero, i pel regidor de Territori, Josep M. Martí, han visitat  l’obra, ja gairebé finalitzada, i han procedit a l’obertura de l’aparcament, de 72 places i que serà gratuït.

El regidor Josep M. Martí ha recordat que aquesta fase ha suposat “millorar l’accés a Vilafranca des de la carretera de Vilanova i l’obtenció d’un nou aparcament proper al centre”.

Martí ha comentat que falten alguns acabats a la plaça Creu de Santa Digna, com completar la col·locació de la creu, que està en procés de restauració, la descàrrega d’Endesa, i la col·locació de bancs i algun tram per enrajolar, que se solucionaran en les properes setmanes.

El regidor ha recordat que en aquesta fase s’han urbanitzat 6.500m2 de superfície amb una inversió d’uns 730.000 euros. Entre els dos aparcaments  contigus hi ha actualment disponibles unes 165 places gratuïtes. Per al nou aparcament no es preveu cap limitació horària.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Francisco Romero ha esmentat que l’obra s’ha portat bé tècnicament, malgrat que era un punt complicat per a la mobilitat.

Ja està adjudicada l’obra de davant del c/ Papiol i estan en fase de projecte noves etapes.

Aureli Ruiz ha posat èmfasi en el fet que aquest projecte és prioritari en l’actual mandat.

L’alcalde accidental i regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha recordat que en la  urbanització de la llosa ja s’hi ha invertit uns 3 MEUR de pressupost que seran 5 MEUR al final d’aquest mandat. També ha dit que aquesta obra s’ha pogut fer gràcies a la política d’austeritat de l’Ajuntament i a les subvencions rebudes de Diputació i Generalitat, que pujaran uns 2 MEUR. Calculen que l’obra acabarà arribant als 7 MEUR d’inversió i esperen poder obtenir 1 o 2 MEUR més d’aquestes administracions.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: