Dilluns, 20 d'agost de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix ja ha passat la revisió anual i està a punt per sortir per Festa Major

Des de fa 8 anys Vinseum s’encarrega del manteniment anual de Sant Fèlix abans de la Festa Major.

Malgrat només surti per la més típica, Sant Fèlix sí que canvia d’ubicació 5 cops l’any, cada vegada que un dels administradors l’acull a casa seva. Aquests petits trajectes poden ocasionar algun deteriorament de la figura és per això que al mes d’agost se li fa un manteniment.

El sant és una talla de fusta amb una preparació de guix i cola animal i per sobre una capa daurada i una policromia. La conservadora de Vinseum, Carmina Ametlla, explicava quines són les reparacions que fan habitualment amb Sant Fèlix.

La figura de Sant Fèlix té un gran valor sentimental pels vilafranquins però també té un valor artístic. Es tracta d’una còpia d’una talla del segle divuit d’estil barroc i de mida reduïda  que, en l’actualitat, es troba a Vinseum. El sant que surt avui dia per Festa Major està datat de l’any 1959.

 

 

Enquesta

El meu contracte laboral és de...

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari
08:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler

Penedès Televisió

07:00
Vijazz
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
07:45
Carrers de Vilafranca
Pl de la Constitució, I

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: