Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix ja ha passat la revisió anual i està a punt per sortir per Festa Major

Des de fa 8 anys Vinseum s’encarrega del manteniment anual de Sant Fèlix abans de la Festa Major.

Malgrat només surti per la més típica, Sant Fèlix sí que canvia d’ubicació 5 cops l’any, cada vegada que un dels administradors l’acull a casa seva. Aquests petits trajectes poden ocasionar algun deteriorament de la figura és per això que al mes d’agost se li fa un manteniment.

El sant és una talla de fusta amb una preparació de guix i cola animal i per sobre una capa daurada i una policromia. La conservadora de Vinseum, Carmina Ametlla, explicava quines són les reparacions que fan habitualment amb Sant Fèlix.

La figura de Sant Fèlix té un gran valor sentimental pels vilafranquins però també té un valor artístic. Es tracta d’una còpia d’una talla del segle divuit d’estil barroc i de mida reduïda  que, en l’actualitat, es troba a Vinseum. El sant que surt avui dia per Festa Major està datat de l’any 1959.

 

 

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: