Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’onada de calor s’intensifica avui i s’allargarà fins a mitjans de la setmana vinent

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, un episodi d’onada de calor afecta de manera generalitzada tot el país. La calor s’intensificarà avui i demà i podria allargar-se fins a mitjans de la setmana vinent.

Davant d’aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha activitat l’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de la onada de calor sobre la salut.

Com a consell bàsic es demana a la ciutadania que s’hidratin molt sovint, bevent força aigua i que evitin beure alcohol i fer àpats copiosos.

Inclús dins de casa, hem de beure molta aigua com explica Rosa Cañestro, Adjunta a la direcció del CAP Vilafranca Nord.

Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.

Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor.

Capítol a part mereixen les persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran perquè són els qui més pateixen els efectes de la calor severa i a diferència dels adults, no tenen sensació de set, com insisteix Cañestro.

En aquest sentit, es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Rosa Cañestro ha explicat que als Ambulatoris ja han rebut nombroses consultes provocades per la calor.

Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un centre comercial o un equipament com la biblioteca on hi ha aire condicionat.

I si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: