Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany per Sant Fèlix en una mateixa ronda es podran fer dues construccions simultànies

Durant l’acte del sorteig de Sant Fèlix el cap de plaça de la diada, Jordi Bertran, ha presentat algunes novetats.

Acompanyat del cronista Pep Ribes i amb una pantalla detallant les explicacions ha recordat alguns aspectes importants de la normativa de la diada i també alguns recomanacions pel públic.

Entre les novetats hi ha el fet que en una mateixa ronda es podran fer dues construccions simultànies per una mateixa colla.

La normativa estableix que a partir de la quarta ronda es poden fer pilars de mèrit, superiors al de cinc. Fer dos castells simultanis no escurça aquesta norma.

D’altra banda per garantir aspectes de seguretat es demana a les colles evitar les celebracions fins que tots els castellers, inclosos folre i manilles, siguin fora de la pinya.

També s’insisteix en que mentre una colla actua la següent ha de tenir la pinya preparada. El cap de plaça ho considera fonamental per millorar la durada de la diada, apuntant que respecte l’any 2015 el 2017 va escurçar 42 minuts.

Com a novetat d’aquest Sant Fèlix també cal assenyalar que durant les construccions cada colla pot situar un casteller en alguns dels balcons propers. I finalment es demana a els afeccionats i públic en general que a la plaça no es portin ni cadires ni escales ni neveres.

La diada té un màxim de 6 rondes i començarà a un quart d’una del migdia, puntualment. La normativa de Sant Fèlix també s’aplicarà a la diada de vigílies del 29 d’agost.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: