Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El toc de matinades ha anunciat a la vila l’arribada del dia de Sant Fèlix

La Colla de Mar ha tocat a les matinades després de deu anys d’haver plegat.

Minuts abans de les set del matí, a la plaça de la Vila es feia la rotllana de grallers i timbalers per interpretar puntualment, a les set, el toc de matinades i anunciar així l’arribada del dia de sant Fèlix.

Són moltes les persones que es congreguen a la plaça de la Vila en aquest acte tradicional de la festa major de Vilafranca, tant els que no han anat a dormir com els que s’han llevat ben d’hora.

Les matinades han comptat aquest any amb la participació de la Colla de Mar després de deu anys d’absència. El graller Jaume Rafecas explicava que s’havien animat a tornar a les matinades aquest 2018 després de tocar a la festa major de Vilanova, a les matinades del 5 d’agost passat, convidats pels grallers de Santa Madrona, que complien 40 anys.

Com deia Rafecas, els Tuterako Gaiteroak, Gaiteros de Tudela, tornaven a la festa major de Vilafranca després de deu anys. El Javitxu Pérez de Obanos explicava que abans del 2008 havien estat venint a Vilafranca cada tres anys alternant-se amb dues colles més, de Pamplona i d’Elciego, i deia que estaven molt contents d’haver tornat. El músic destaca, de la festa major de Vilafranca, la seva diversitat quant a balls i músiques.

Tant la Colla de Mar com Tuterako Gaiteroak han acompanyat el grup de persones que s’han dirigit a la plaça Doctor Bonet del barri de l’Espirall per esmorzar.

Allà, l’Associació de Veïns de l’Espirall ha preparat un esmorzar de pa amb tomàquet i embotit. El president de l’associació, Antonio Díaz, explicava que hi havia més gent que altres anys.

L’Associació de Veïns de l’Espirall també va col·laborar amb la festa major amb la organització d’activitats durant una de les tardes de la capta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: