Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC presenta dues mocions al proper ple, una d’elles centrada en temes d’habitatge

Presenten una proposta amb 10 punts que consideren bàsics per lluitar contra les dificultats de l’accés a l’habitatge a la vila; i una altra moció per eliminar l’ús de bosses i envasos de plàstic.

Els regidors de Vilafranca en Comú han explicat en roda de premsa les dues mocions que presentaran dimarts vinent al ple de l’Ajuntament i que se centren, una en parlar d’una qüestió com l’habitatge que ja ha centrat força l’atenció de diferents grups en els darrers plens i l’altra en potenciar la lluita per eliminar l’ús de bosses i envasos de plàstic.
Sobre habitatge, reconeixen que darrerament se n’ha parlat molt en els plens, però Ramon Arnabat explicava que proposen deu punts que consideren són bàsics per poder desencallar la situació a la Vila, i en les que des de l’Ajuntament s’hi pot incidir.
Proposen també per exemple intentar tirar endavant destinar el 30% de les noves promocions a habitatge de lloguer, establir àrees on l’Ajuntament pugui exercir el dret de tanteig i retracta per potenciar l’habitatge públic, aplicar sancions als habitatges buits propietat de grans tenidors o recuperar l’oficina municipal d’habitatge entre altres qüestions.
En referència al l’ús de bosses i envasos de plàstic, recorden que Vilafranca fa 10 anys ja va impulsar polítiques en aquest sentit, i que es fan accions al mercats municipals. Proposen en la moció, però, que des de l’Ajuntament es facin les accions necessaris per evitar que en les activitats programades des de l’administració local s’utilitzin gots de plàstic d’un sol ús, o ampolles d’aigua de plàstic per exemple.
Proposen també treballar amb els establiments que hi ha als mercats municipals perquè intentin evitar l’ús de bosses i envasos de plàstic i els substitueixin per altres opcions. Demanen també que s’impulsi amb les grans superfícies comercials el treball per tal que disposin del seu propi sistema de retorn d’envasos.
Unes propostes que consideren s’haurien de començar a treballar ja mateix per intentar arribar als consensos i acords necessaris per tal que de cara a mitjans de 2019 ja poguessin ser implantades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: