Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC emplaça el govern a sortir del despatx i a permetre la participació d’oposició i veïns

El Grup Municipal de Vilafranca en Comú ha fet balanç del darrer curs polític. La seva acció municipal es concreta en 23 mocions presentades al ple, 17 en solitari i 6 amb altres grups.

13 eren sobre Vilafranca, bàsicament sobre urbanisme i drets de les persones, i 9 han estat aprovades per unanimitat.

Ara bé la satisfacció perquè les seves mocions prosperin topa amb la poca voluntat del govern per complir-les. Els comuns retreuen a l’equip de govern que no ha tirat endavant mocions que han estat aprovades els anys 2015, 2016 o 2017 o que no es fa tal com es va aprovar. Com a exemple, una moció del 2015 demanava que s’obríssin els patis de les escoles i fins al setembre vinent no es començarà a aplicar en alguna escola.

El portaveu de VeC, Ramon Arnabat, també denuncia que continua havent-hi confusió entre l’equip de govern, que representa el 60% dels vilafranquins, i l’Ajuntament, que són tots.

Els comuns lamenten que es compta poc amb els grups de l’oposició i amb la participació ciutadana, que “hi ha una política d’anar fent” i no es plantegen aspectes clau com habitatge o serveis socials. Fruit d’això, la majoria d’inversions surten del romanent del pressupost d’un any per l’altre i s’aproven com a modificació del pressupost, com acaba de passar amb el nou pavelló esportiu.

Arnabat diu que hi ha una subvenció de la Diputació de 800.000 euros, però es pregunta d’on sortiran la resta de diners fins als 3MEUR. I afegeix que si es carrega en el pressupost de l’any vinent, el nou Ajuntament tindrà els pressupostos hipotecats durant 2 anys.

El regidor Toni Peñafiel afegeix que en aquests darrers anys hi ha hagut una “dinàmica de debilitar els espais de participació ” com el ple, limitant les mocions dels grups, o els Consells d’Administració municipals.

Peñafiel diu que l’equip de govern cada vegada “s’està tancant més en els despatxos de la 1ª planta de l’Ajuntament” i els emplacen a sortir-ne i a trencar el “model gestoria”, permetent la participació de l’oposició i els veïns.

Els comuns també  afirmen que “hi ha cert autisme” a l’equip de govern respecte la comarca i el Penedès i creuen que amb el nou càrrec de delegat de la Vegueria Penedès que ostenta Regull, “hauria de ser prioritari per Vilafranca”. Com a exemple, expliquen que a l’Ajuntament vilafranquí  no s’ha discutit ni una sola vegada sobre el Pla Territorial.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: