Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada ha servit per presentar els instruments d’ACCIÓ en matèria d’innovació

La sessió, que tenia lloc a les instal·lacions del Centre Àgora, servia per presentar els instruments i serveis que ACCIÓ posa a l’abast de les empreses per afrontar processos d’innovació.

L’agència per a la competitivitat de la Generalitat de Catalunya ACCIÓ, la Federació Empresarial del Gran Penedès i el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca organitzaven aquest dijous al matí l’ ‘Esmorzar d’innovació’. La sessió, que tenia lloc a les instal·lacions del Centre Àgora, servia per presentar els instruments i serveis que ACCIÓ posa a l’abast de les empreses per afrontar processos d’innovació: des de serveis i finançament dedicats exclusivament a les start-up tecnològiques, ajuts als grans projectes de Recerca, Desenvolupament i Innovació entre empreses d’un mateix àmbit, suport en la presentació de projectes a la Comissió Europea per a finançar la Recerca, la Innovació i la Competitivitat o un servei de preparació adreçat a les PIMES per afrontar els processos d’innovació.

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort destaca que la innovació no ha de ser relacionada només amb grans projectes tecnològics, sinó que es pot aplicar en qualsevol tipus d’empresa i a qualsevol departament.

Montfort, recollint les dades que havia aportat la delegada d’ACCIÓ a l’Alt Penedès, el Garraf i el Maresme Cristina Fabián, explica que la comarca està ben posicionada en matèria d’innovació.

La sessió es completava amb la presentació d’un cas pràctic: el de l’empresa de Sant Pere de Ribes AKO. Es tracta d’una empresa dedicada a la refrigeració i el fred industrial, la refrigeració comercial i les solucions per a càmeres frigorífiques amb 40 anys de trajectòria. AKO ha destinat des del 2016 grans esforços a un projecte d’innovació sense precedents que es basa en l’especialització en el disseny, fabricació i venda de solucions de controls intel·ligents per a càmeres frigorífiques i sistemes de detecció de fugues de gasos refrigerants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: