Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és la 1a comarca que ja compta amb els mil·liaris de la Via Augusta

Aquest dilluns s’han presentat els mil·liaris de senyalització del Sender de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès.

Són 30 en total, 8 dels quals es troben a estacions de tren, i estan repartits per dotze municipis.

Els mil·liaris permeten recórrer l’Alt Penedès al llarg de 7 etapes que coincideixen amb les estacions de tren i 2 etapes més de circumval·lació de Vilafranca. En total són 70 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 900 metres i de dificultat baixa.

Cada mil·liari conté informació de la ruta, escrita i a través d’un codi QR, i s’ha intentat que tinguin una estructura similar als mil·liaris romans com explica el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch.

Lluch es mostra satisfet perquè el projecte permet “cosir tota la comarca, des del Baix Llobregat fins a l’Arc de Berà”.

La senyalització de la Via Augusta és un projecte europeu que a l’Alt Penedès ha subvencionat la Diputació de Barcelona, amb un cost de 200.000 euros. La nostra comarca ha estat la primera de Catalunya a instal.lar els mil·liaris.

Els 12 municipis que tenen mil·liaris es comprometen a conservar-los en bon estat.

A costat del mil·liari de Sant Pere de Lavern, l’alcalde de Subirats, Pere Pons, ha destacat el valor d’un projecte que aglutina tota la comarca i va més enllà.

Els mil·liaris es completen amb 300 punts de senyalització de continuïtat, que estarà enllestida a finals de juliol, i amb una web, viaaugustapenedes.cat, que estarà operativa el proper mes d’octubre.

En el projecte de senyalització de la Via Augusta al seu pas per l’Alt Penedès hi ha col·laborat l’Institut d’Estudis Penedesencs.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: