Dissabte, 20 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el projecte de millora de l’Eix Diagonal al Consell d’Alcaldes

Els alcaldes de l’Alt Penedès esperen que les mesures de millora de la C-15 redueixin la perillositat de la via i en potenciïn l’ús.

El subdirector general de Programació i Execució del Departament de Territori i Sostenibilitat, David Prat, va presentar aquest dijous a la tarda als alcaldes de l’Alt Penedès el projecte de millora de la carretera C-15. La presentació tenia lloc al saló de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès durant la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes.

Prat va presentar el projecte que ja havia presentat dilluns a Igualada el Conseller Damià Calvet i que proposa la implantació d’un tercer carril entre Vilafranca i Capellades, de manera que quedi una secció 2+1.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch expressava el desig que aquesta mesura redueixi la perillositat de la via i en potenciï en cara més el seu ús.

En la mateixa línia es manifestaven els alcaldes de municipis pels quals l’entrada en funcionament de la nova C-15 ara fa sis anys va suposar un canvi substancial en la mobilitat dels seus habitants.

Per la seva part, l’alcalde de Mediona, Servand Casas, posava l’accent en evitar les conductes perilloses al volant.

El model de 2+1 és, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, una solució òptima per a intensitats de fins a 25.000 vehicles/dia i permet ampliar els trams on es pot avançar, que passarien a ser d’un 20 a un 50% de la via, i millorar-hi les condicions de seguretat en aquesta maniobra. Els dos sentits de la circulació estaran separats per una barrera física, de manera que s’evita el risc de patir un xoc frontal.

Les zones d’avançament es distribuiran alternadament i equilibradament al 50% per sentit. D’altra banda, en cas d’incidència, la calçada d’un sol carril tindrà l’amplada suficient per a permetre el creuament de dos vehicles. Aquesta solució és compatible amb un futur desdoblament de la carretera, si fos necessari.

El projecte de millora de la C-15 se sotmetrà a informació pública el proper mes d’octubre. Si tot transcorre segons les previsions, el projecte constructiu s’elaboraria al llarg de 2019 amb l’objectiu que les obres, que tindran una durada aproximada de dos anys, poguessin arrencar el 2020. El pressupost és de 90 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: