Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Vilafranca demana que l’Ajuntament promogui un parc públic d’habitatge

Els regidors d’ERC han manifestat el seu posicionament sobre l’actual política d’habitatge de l’equip de govern. Concretament en relació a la moció d’urgència que van voler debatre en el darrer ple.

En aquest sentit, Pere Sàbat i Mònica Hill lamentaven que la resta de grups no haguessin acceptat la moció, però consideren que s’ha de poder treballar per consensuar-la. Hill remarcava que fa 10 anys que ha Vilafranca no hi promocions d’habitatge públic, i que calia revertir aquesta situació. Així demanen la creació d’un parc públic d’habitatge.
També s’apuntava aprofitar la possibilitat d’utilitzar el dret de tanteig i retracte en la compra d’habitatges particulars. I finalment consideren que cal treballar de cara a canviar el planejament urbanístic de la vila. Mònica Hill apuntava que l’actual legislació preveu la reserva del 30% de les promocions per a habitatge social. Però que no s’aplica al sol ha consolidat. És en aquest sentit que consideren cal modificar el planejament general.
Des d’ERC esperen que properament es puguin afrontar aquestes qüestions, que comptin amb el suport de la resta de grups del consistori i que ajudirn a millorar la situació actual de manca d’habitatge a preus assequibles a la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: