Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa que la llosa de la via s’anomeni parc de l’1 d’octubre

El grup municipal d’ERC fa mesos que va llençar la proposta però segons han explicat, a costat de la llosa de la via del tren, l’equip de govern els va dient que “s’ho ha d’acabar de pensar”.

Els republicans no volen que  l’1-O caigui en l’oblit i demanen un carrer o una plaça que commemori aquest fet històric i serveixi al mateix temps, per homenatjar els més de 2 milions de persones que van sortir a defensar les urnes en un acte de sobirania i empoderament que va permetre fer el referèndum, com explica la regidora Mònica Hill.

ERC va demanar per primera vegada que Vilafranca tingui un carrer o una plaça que s’anomeni 1 d’octubre en el ple del mes de gener a través d’un prec. En aquell moment, l’Alcalde va proposar debatre la proposta a la Comissió del Nomenclàtor.

En la roda de premsa realitzada ahir dilluns a costat de la llosa de la via han relatat tots els passos realitzats des d’aleshores: al febrer van entrar un escrit al registre municipal dirigit tant a l’Alcalde, com a la Comissió del Nomenclàtor i al març en van parlar amb la resta de grups municipals i els van enviar un correu amb la proposta concreta que la part de la llosa de la via enjardinada es converteixi en el parc de l’1 d’octubre.

Al juny, van tornar a recordar la seva proposta a l’equip de govern.

Els republicans pensen que la zona de la llosa de la via enjardinada és ideal perquè és un espai públic que permet gaudir-ne, fer celebracions i esdeveniments.

Per Hill “objectivament és difícil dir que no, a no ser que políticament no es vulgui tirar endavant”.

ERC completa la seva iniciativa proposant que el nou parc s’inauguri el proper 1 d’octubre amb una festa reivindicativa.

Els republicans expliquen que hi ha diversos ajuntaments del país que han posat el nom d’1 d’octubre a places i carrers i que ara traslladaran la seva proposta a les entitats.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: