Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un llibre recull la història de les Gràfiques Vàrias

Un llibre recull la història de les Gràfiques Vàrias

Dijous es va presentar el llibre sobre el centenari de Gràfiques Varias

Dijous el celler de La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia es va omplir per acollir la presentació del llibre “Varias, una impremta d’etiqueta (1918-2018)” en commemoració del centenari de l’empresa sadurninenca Gràfiques Varias. L’acte, presentat pel periodista Sergi Fernández, va comptar amb la presència dels autors, el periodista Josep Forns i l’historiador Antoni Romeu; l’actual propietari de l’empresa, Josep Varias Ribot; l’editor Ramon Nadal; Blai Carda i l’equip d’Òbal Studio que s’han encarregat del disseny i coordinació editorial; i l’escriptor David Monteagudo que ha traduït el llibre al castellà. Tots ells acompanyats per l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Maria Rosell. L’Ajuntament va voler homenatjar aquesta destacada companyia del sector empresarial sadurninenc i reconèixer la seva gran trajectòria i just abans de començar la presentació del llibre l’alcalde i la regidora de Comerç i Turisme van lliurar a l’actual director general i propietari de les gràfiques una placa commemorativa pels cent anys d’aquesta empresa familiar, que compta actualment amb un centenar de treballadors i que és una de les firmes de referència al seu sector. La història d’aquesta empresa de tres generacions s’explica per la seva voluntat de millora i constant innovació, que l’han situat com una de les gràfiques especialitzades en el sector de l’etiquetatge. El llibre fa un repàs a la història dels primers 100 anys d’aquesta impremta que va començar fent de tot i s’ha acabat especialitzant en l’etiquetatge de vins i caves. Recull el testimoni d’alguns dels seus protagonistes i la reproducció d’una part del material imprès a Gràfiques Varias al llarg d’un segle.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: