Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les ADF endarrereixen l’inici de la campanya forestal fins al juliol

Les ADF endarrereixen l’inici de la campanya forestal fins al juliol

Degut a les condicions excepcionals d’aquest inici d’estiu les Agrupacions de Defensa Forestal han endarrerit l’inici de la campanya d’incendis forestals fins al juliol.

El Control central d’ADF de tot Catalunya ubicat a Santa Perpètua de la Mogoda entrarà en funcionament el dia 2 de juliol. El Centre de Coordinació de les ADF del Penedès Garraf té un sistema d’activació immediata en cas de detectar una columna de fum. Als matins des de la seva seu central ubicada a Vilafranca i a les tardes i festius des de l’escolta mòbil. En cas d’un incendi de certa envergadura, la Federació d’ADF ja té plenament operatiu el centre de coordinació mòbil que s’emplaça al lloc de l’incendi per coordinar els treballs de prevenció i extinció de les ADF. Aquest sistema consta d’un vehicle tot terreny i un remolc equipat amb sistemes de transmissions de ràdio, inclús un repetidor de ràdio en cas de zones amb poca cobertura.

Les freqüents pluges dels darrers dies i setmanes, i les temperatures  han motivat aquesta decisió de començar la temporada més tard del que és habitual, donat que el risc d’incendi forestal no es tant elevat com en anys anteriors per aquestes èpoques de l’any.

Tot i el retràs de l’inici de la campanya forestal, això no vol dir que l’estiu en general tinguem menys risc d’incendis. Al més de juliol, quan s’assequi la vegetació que ha crescut tant aquesta primavera, vindrà el risc i dependrà de les condicions climàtiques la persistència d’aquest risc.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: