Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Labdoo ha enviat ordinadors recuperats a més d’un miler d’escoles

El projecte Labdoo ha recuperat més de 9.500 ordinadors portàtils vells i els ha distribuït a més d’un miler d’escoles de tot el món.

Labdoo és un projecte impulsat pel vilafranquí Jordi Ros que va començar l’any 2010 arran d’un viatge de cooperació que va fer a Guatemala. Des de llavors, Ros ha creat un circuit de punts de recollida i reparació d’ordinadors portàtils i tauletes en els quals s’hi instal·len aplicacions educatives. A través de voluntaris que aprofiten els seus viatges, els dispositius arriben al seu destí: escoles de tot el món.

Labdoo ha recuperat més de 9.500 ordinadors portàtils vells i els ha distribuït a més de 1.160 escoles d’arreu del món. Són dades que ha presentat el responsable de la plataforma, acompanyat per professors i alumnes dels centres de reparació, voluntaris que han traslladat els dispositius i la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Hi ha més de 240 centres de reparació. Normalment se situen a escoles i instituts que incorporen el projecte com una assignatura més, encarregant-se d’actualitzar el programari i codificar l’ordinador portàtil per enviar-lo a un altre país.

L’alumnat dels Cicles Formatius d’Informàtica de l’Institut Eugeni d’Ors i el de tercer d’ESO de l’escola Vedruna Sant Elies són dos d’aquests punts de reparació.
Vilafranca és va convertir l’any 2016 en la primera ciutat de la xarxa Labdoo. En aquest sentit, la regidora de Solidaritat i Cooperació Montse Arroyo destacava l’èxit d’un projecte amb ADN col·laboratiu.

Els responsables de Labdoo calculen que tenen gairebé 14.000 portàtils i tauletes més en procés de reparació. La previsió és poder-los distribuir properament i per això fan una crida a possibles col·laboradors que aprofitin els seus viatges particulars per fer circular els aparells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: