Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

F3 Família Fora Fum, un programa per deixar de fumar amb la complicitat de nens i nenes

L’Equip d’Atenció Primària Vilafranca Nord ha posat en marxa un programa per deixar de fumar amb pares i fills.

Una desena de pares i mares fumadors amb fills que fan 5è i 6è de primària participen des de fa unes setmanes al ‘Programa F3 Família Fora Fum, jo no entro, tu deixa-ho’. El programa és una iniciativa de l’Equip d’Atenció Primària Vilafranca Nord i es fa a les instal·lacions del CAP. L’activitat, conduïda per professionals de medicina i infermeria especialitzats en el tractament de la deshabituació tabàquica, consta de classes teòriques i pràctiques, sempre buscant un component lúdic.

Els principals objectius de l’activitat són: la deshabituació tabàquica dels pares i mares fumadors, la sensibilització dels adults fumadors perquè actuïn com a model i la prevenció de l’inici del consum del tabac en la població infantil. Com explica Rosa Cañestro, és un programa innovador que s’està construïnt i ampliant a mesura que creix l’experiència.

La sessió que es feia divendres passat era la primera en la que els participants havien deixat de fumar després de dues sessions de conscienciació. El Josep Miquel Pérez és un dels participants i l’acompanya la seva neboda, que va rebre la informació del programa a l’escola.

Els participants coincideixen a destacar que el suport dels nens i nenes els suposa un al·licient en la seva lluita.

L’enquesta prèvia que van fer els professionals sanitaris demostra que una intervenció conjunta entre familiars pot afavorir al procés de deixar de fumar dels adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: