Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els penedesencs es gasten més de 500 euros de mitjana en petards de cara a la Nit de Sant Joan

Els petards son una part important de la festa de Sant Joan, i al llarg d’aquesta setmana s’ha disparat la venda de productes pirotècnics. La despesa mitjana podria estar al voltant de 600 euros.

Els petards tornaran a tenir el màxim protagonisme la nit de Sant Joan, i en aquests darrers dies els diferents establiments que venen pirotècnia a Vilafranca han tingut força feina, tot i que esperen encara que aquesta tarda de divendres i dissabte al llarg de tot el dia hi hagi molta gent que faci les darreres compres.
Mar Mañé, de Petards CM, comentava que diumenge passat van tenir molta feina ja que feien ofertes molt interessants, i que els pacs enguany estant tenint molta sortida.
L’oferta de material és immensa, per a totes les edats i per a tots els gustos. Mañé comenta que hi ha gent que ja ve amb una idea molt clara del que volen, però molts es deixen aconsellar sobre tot a l’hora de combinar productes i ajustar preus. Com dèiem les ofertes en forma de caixes han tingut enguany molta presència, però també es busquen els petards més sorollosos.
La despesa en aquest establiment és, en general força alta. Tot i que hi ha qui ja s’hi acosta amb un pressupost tancat, la mitjana seria propera als 600€.
Tot i que ja estem en les últimes hores abans de la revetlla, la previsió és que encara aquest divendres a la tarda i dissabte durant tot el dia hi hagi molt de moviment en aquests establiments.
A l’hora d’utilitzar material pirotècnic cal tenir present llegir les instruccions de cada article; no guardar els petards a les butxaques ni posar-los prop de la cara i el cos; encendre sempre la metxa per l’extrem perquè doni temps d’enretirar-nos. Si un petard no s’encén bé, no tocar-lo fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; no llançar mai petards contra ningú ni des de balcons o finestres, i no llançar coets a menys de 500m de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: