Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VilaBicis Solidàries acaba amb el lliurament de les bicicletes a Actua i Nou Set

Vilabicis Solidàries finalitza amb el lliurament d’onze bicicletes restaurades a les cooperatives Nou Set i Actua.

Dimarts al matí va tenir lloc a la sala d’acte de l’IES Alt Penedès la cloenda de la primera edició del projecte VilaBicis Solidàries, que el programa de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques de Vilafranca va començar el passat mes de febrer.

El projecte pedagògic VilaBicis Solidàries utilitza la bicicleta com a eix vertebrador per treballar diversos aspectes mediambientals, com el reciclatge i la mobilitat sostenible, però també socials i metodològics. Els alumnes del curs han recuperat bicicletes en desús que han estat cedides per particulars. Les han reparat i pintat i ara seran distribuïdes entre les persones pertanyents a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set que tenen dificultats de mobilitat per anar a treballar o per anar a estudiar.

A l’acte de cloenda Agustí Masegosa, director de l’IES Alt Penedès, on s’imparteix el curs, va afirmar que el projecte “s’avé perfectament als objectius de sostenibilitat del centre” i va encoratjar els joves participants a seguir formant-se. En la mateixa línia es va pronunciar la representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Eva Ribera.

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de Vilafranca, Joan Manel Montfort, va explicar que la comarca de l’Alt Penedès disposa d’un teixit industrial potent i va afirmar que aquesta indústria ofereix “feines ben pagades i uns contractes estables al nostre territori” adreçant-se als alumnes. El regidor va finalitzar anunciant que l’Ajuntament ha obtingut un ajut d’1 milió d’euros per crear un carril bici que comunicarà el nucli urbà de Vilafranca amb 5 polígons industrials situats al sud-oest de la ciutat, en direcció als Monjos.

L’acte va acabar amb les intervencions dels responsables de les cooperatives Nou Set i Actua, que van agrair als alumnes i professors la seva iniciativa, i amb el lliurament d’un record a tots els participants en el projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: