Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torna a onejar una estelada a la Rambla de Sant Francesc

Diversos municipis del Penedès es van llevar aquest dimarts al matí sense la simbologia que demanava la llibertat dels presos polítics o que feia alguna referència a la independència de Catalunya.

Per exemple, un grup de desconeguts ha arrancat l’estelada que hi havia al costat del monument de Milà i Fontanals de la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. L’ANC de Vilafranca recorda que la bandera onejava just al costat d’on hi figura una placa recordant que l’any 2013 per aquest indret hi va passar la Via Catalana, i lamenta aquesta acció.

El vocal de l’Assemblea de Vilafranca, Ramon Costa, apunta que es tracta d’una campanya organitzada que arrenca tota mena de símbols, una acció que en el fons considera violenta.

A més de l’estelada de la rambla de Vilafranca la nit de dilluns a dimarts es van arrencar també banderes i símbols a altres municipis de la comarca de l’Alt Penedès, com a Les Cabanyes o a Sant Martí Sarroca. Però, tot i que aquesta vegada ha estat més notable, no és la primera vegada que passa.

Des de l’ANC assenyalen que ells mantindran la reivindicació amb una resposta pacífica i democràtica i que reposaran la somboligia cada vegada que faci falta. Per exemple avui ja oneja una altra senyera estelada a la Rambla de Sant Franesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: