Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Recorden presos i exiliats quan fa sis mesos de l’ingrés a presó de Junqueras i Forn

A Vilafranca es va fer coincidint amb l’actuació dels músics penedesencs que des de fa més de sis mesos surten cada dia a tocar per donar-los suport.

Com va passar a diferents indrets de Catalunya ahir a Vilafranca també es va fer un acte en suport als presos polítics i els exiliats, coincidint amb els sis mesos d’ingrés a la presó del republicà Oriol Junqueras i de Joaquim Forn del PDeCAT. A Vilafranca es va fer coincidint amb l’actuació dels músics penedesencs que des de fa més de sis mesos surten cada dia a tocar per donar-los suport. Habitualment ho fan a la plaça de la Vila a dos quarts de 10 de la nit, però els dimecres es desplacen a diferents barris de Vilafranca. En aquesta ocasió va ser al barri de la Girada, molt a prop dels jutjats.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destaca la constància de la ciutadania i assenyala que en aquests moments es reivindica la humanitat de la justícia.

Per la seva part la regidora republicana, Mònica Hill, apunta que la societat catalana no es cansarà d’exigir llibertat pels que estan en una presó preventiva injustificable.

A l’acte hi assistia també el diputat de Junts x Catalunya, Eduard Pujol, veí de Vilafranca però que per questinons de l’actual situació política últimament té poques oportunitats d’acompanyar als músics del Penedès. Pujol considera que amb l’acció de la justícia s’han traspassat tots els límits.

Com és habitual primer es va interpretar el Cant dels Ocells. Desprès es van llegir els noms de tots els empresonats i es va exigir la seva llibertat.

Tot seguit un membre del CDR va llegir un manifest criticant les humiliacions al poble català. Després va ser el torn de l’Estaca i acabada la cançó de Lluís Llach van intervenir el president local del PDeCAT, Martí Compte, que va mostrar confiança en superar la situació política actual, i la regidora republicana, Mònica Hill, que va llegir una carta de Junqueras agraint el suport als músics del Penedès.

Un d’aquests músics és el Fèlix Atzerà, que sempre té un paper destacat en la part final de l’acte. Atzerà apunta que la situació greu els porta a sortir a tocar cada dia.

Atzerà procura no fallar gairebé mai a la cita, perquè té un paper destacat, tocant amb el sac de gemecs els Segadors al final de l’acte.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: