Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Persones de la societat civil vilafranquina impulsen el Comitè Llibertat

El Comitè Llibertat vol reivindicar l’alliberament dels presos polítics i defensar la democràcia.

Llibertat presos polítics catalans Ara! Amb aquest lema es va presentar el Comitè Llibertat, un col·lectiu impulsat per membres de la societat civil de Vilafranca amb l’objectiu de reclamar l’alliberament dels dirigents republicans de la presó i el retorn dels de l’exili.

L’equip que ha impulsat el Comitè Llibertat està format per Ahmed Benaial membre de La Llum del Nord, Glòria Valeri exsíndica de greuges de Vilafranca, Juanma Torralba, expresident de l’Associació de Veïns de Les Clotes, Oriol Udina, membre dels Falcons i la periodista Gemma Urgell.

Oriol Udina explica que el grup el formen gent provinent de molts àmbits diversos, que tenen en comú la defensa de la democràcia.

Per la seva banda Gemma Urgell explicava les primeres accions del Comitè. El proper dimecres, 6 de juny,  a dos quarts de vuit del vespre a l’Escorxador es farà la presentació de l’Associació Catalana de Drets Civils, que agrupa als familiars dels presos polítics i dels exiliats. En aquest acte hi participaran diversos familiars entre els quals Ferran Civit, el company de Meritxell Serret. Una altra acció propera serà l’impuls d’un manifest per fer un gran posicionament del teixit social de Vilafranca.

I Ahmed Benaial va destacar que es vol sumar més gent i col.lectius per explicar la injustícia que suposa que hi hagi persones presoneres o exiliades pel simple fet de voler que la ciutadania decidís el futur del país de forma democràtica.

Recordem, doncs, que el primer acte del Comitè Llibertat serà el proper dimecres a l’Escorxador amb familiars dels presos, entre ells Ferran Civit per presentar l’Associació Catalana de Drets Civils i mostrar el suport de Vilafranca

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: