Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’escola Dr. Samaranch, és un dels centres seleccionats per el Programa BiblioRevolució

Aquesta iniciativa d’innovació educativa té l’objectiu de promoure projectes per convertir les biblioteques escolars en el nucli de transformació de les escoles.

La Fundació ofereix un mentor als centres que els ajuda a desenvolupar el projecte i els acompanya. En el cas de l’escola Doctor Samaranch ha estat Jaume Centelles, que explicava que d’entre els 145 projectes que es van presentar, només en podien acollir 30. El de l’escola dels Monjos els va cridar l’atenció perquè integrava el projecte de ciutat educativa.
L’escola Dr. Samaranch treballa ja fa molts anys en favor del foment de la lectura i la implicació de les famílies, com explica la seva directora, Maria Teresa Sadurní. Amb el programa de la Bibliorevolució, l’escola va voler fer un pas més i convertir la biblioteca i la lectura en element de cohesió social i de participació de les famílies. Per traçar el camí, l’escola va triar el lema “ La lectura truca a la porta”.
L’escola creu fermament que la biblioteca, entesa com a nucli generador d’activitats de lectura, de consulta, d’accés a la informació digital, ha d’agafar cada dia més volada i, de fet la proposta presentada anava en aquesta direcció.
L’escola ha organitzat la gimcana de la rateta, on hi pot participar tot l’alumnat, de P3 fins a 6è i les seves famílies, amb l’objectiu d’acostar la lectura i els llibres a l’entorn. Del 18 al 28 de maig, han buscat per diferents espais del municipi les pistes necessàries per anar resolen els enigmes plantejats en una història, ideada per un pare de l’escola, en la qual diferents personatges de varis contes van desapareixent i només resolent els enigmes podran ajudar a alliberar els personatges. El dilluns 28 de maig a la tarda i al patí de l’escola es celebrava la resolució dels enigmes i es comprovava si les actuacions dels alumnes i les famílies havien estat prou bones per alliberar els personatges. Es va comptar amb la contacontes Sandra Rossi i tota la comunitat educativa del centre.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
10:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador
10:45
40 hectàrees
Introducció

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: