Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix un pla d’equipaments abans d’acabar el mandat i denuncia manca de planificació

Els republicans reclamen passar pàgina davant un govern que diuen no te rumb i actua fent pedaços. Posen sobre la taula la redacció d’un pla d’equipaments municipals abans de maig de 2019.

A un any de les eleccions municipals, ERC de Vilafranca ha fet balanç dels cinc anys de govern sociovergent a la vila. Recordaven que l’any 2013 es va signar aquest pacte de govern, en l’anterior mandat municipal, i també apuntaven què CiU va arribar al govern municipal en el seu moment gràcies a una moció de censura per fer fora precisament el PSC per que es considerava que no hi havia projecte per la vila i per manca de diàleg amb l’oposició. Una situació que diuen es reprodueix ara.
Els republicans demanen de fet passar pàgina davant d’aquesta situació i d’un govern municipal que es dedica a fer pedaços sense un projecte per la vila. El regidor Pere Sàbat apuntava que en aquests 3 anys de l’actual mandat, un dia apunten a rehabilitar l’hospital vell i l’endemà es fan enrere; un dia anuncien 200 pisos i l’endemà ningú n’ha sentit a parlar més, uns fets que segons el regidor Pere Sàbat demostren que no hi ha planificació, ni projecte, ni una direcció cap a on dirigir la ciutat. Sàbat comentava que sembla un govern que només espera acabar el mandat i que funciona més com una junta gestora que com a govern.
Precisament, per passar pàgina d’aquest pacte de govern, la portaveu d’ERC, Mònica Hill va situar assolir un pla municipal d’equipaments com a un element central per encarar el final del mandat.
Per Hill passar pàgina significa obrir una nova etapa basada en els acords, en el treballar plegats, en el debat constant per poder impulsar un projecte de Vilafranca compartit més enllà del govern de torn que hi hagi. Aquesta nova etapa hauria d’estar marcada per la necessitat d’impulsar Acords de Ciutat que planifiquin diferents àmbits estratègics de la vila amb un horitzó a mig i llarg termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: