Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En Comú Podem reclama incloure als pressupostos de l’Estat partides per millorar l’R4

El diputat d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla Fèlix Alonso i el regidor de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat, han presentat en una roda de premsa les esmenes registrades als Pressupostos Generals.

El grup planteja la millora de la línia R4, “una de les pitjors de Catalunya”, segons ha dit Alonso. Així, En Comú Podem ha registrat una esmena que contempla “l’augment de la freqüència dels trens des de Barcelona a Vilafranca i la reparació de les vies i els equipaments per evitar les incidències que ocorren massa habitualment”.
En Comú Podem també reclama una partida pressupostària per l’estació de Vilafranca, “que està a mig fer”, en paraules del diputat. Els treballs de millora de l’estació, a més, també haurien de suposar la seva connexió directa amb la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l’ampliació de l’R8, i amb Tarragona a través de la RT2.

L’última proposta en matèria d’infraestructures fa referència al soterrament de la via per la zona del Pont de Moja.

Per la seva part, el regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, ha exposat les altres dues esmenes. Una d’elles reclama la devolució de la caserna de la Guàrdia Civil, actualment abandonada, a l’Ajuntament, “a qui originàriament pertanyia el terreny”.

D’aquesta manera, el consistori destinaria l’espai a equipaments públics. Per últim, el regidor ha explicat la petició d’un milió d’euros per a les obres que s’estan fent al Vinseum.

En Comú Podem fa una valoració global negativa dels Pressupostos Generals de l’Estat 2018 i diuen que aquests pressupostos “insisteixen en el projecte de país del Partit Popular i Ciutadans en el que els beneficis només els gaudeixen uns quants mentre la resta de la ciutadania ha de seguir estrenyent-se el cinturó”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: