Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs 2018-2019 tindrà menys alumnat a P3 i més a la secundària

La tendència demogràfica fa preveure que el curs vinent hi haurà més alumnes a la secundària i menys a P3 a Vilafranca, a falta de les dades definitives.

Les llistes amb el resultat de les preinscripcions del segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria s’han fet públiques aquest dimarts. L’oferta definitiva es publicarà l’11 de juny i l’endemà, les llistes de l’alumnat admès. El període de matriculació d’infantil, primària i primer d’ESO serà del 21 al 27 de juny.
Amb els resultats actuals, que encara no són definitius, des del Servei d’Ensenyament de Vilafranca preveuen que el nombre de grups actuals a P3 i a primer d’ESO es mantindrà el curs vinent. Tot i que encara falta conèixer les dades definitives, el que sí es produeix és una tendència demogràfica a la baixa a P3 i, en canvi, a l’alça a la secundària.

Des del Servei recorden que les dades de la secundària són difícils de preveure perquè Vilafranca, com a cap de comarca, és receptora d’alumnat procedent d’altres municipis.

A Vilafranca hi ha 10 escoles que imparteixen ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’educació primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres concertats.

Pel que fa a l’educació secundària obligatòria, s’imparteix a 4 instituts públics i a 4 de privats concertats.
Per als nivells educatius que van dels 3 als 16 anys a Vilafranca hi ha 254 aules en funcionament: 56 a segon cicle d’educació infantil, 116 a educació primària i 82 a educació secundària obligatòria. El curs escolar 2017-2018 es va iniciar amb un total de 6.840 alumnes, 150 més que el curs anterior. D’aquest total 1.356 són d’educació infantil de segon cicle, 2.999 de primària i 2.485 d’educació secundària obligatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: