Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinquè Campus Joan Amades i quarta Quintinada a Sant Quintí de Mediona

Sant Quintí de Mediona celebra aquest cap de setmana el cinquè Campus Joan Amades, amb la Quintinada i l’actuació castellera com a plats forts.

El Campus Joan Amades és una aposta de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona per la cultura popular i tradicional. Iniciat l’any 2014, pretén posar en valor la cultura popular en totes les seves vessants, des de la música tradicional als balls populars, passant per la cuina tradicional.

L’alcalde de Sant Quintí Pol Pagès i el regidor de Cultura Sergi Garcia Barrachina han explicat en una roda de premsa celebrada a Cal Figarot els detalls de la cinquena edició del Campus Joan Amades, tot destacant la Quintinada folklòrica i gastronòmica i l’actuació castellera del dissabte com a plats forts de la cita.

Pel que fa a la Quintinada folklòrica, Pol Pagès destacava el pes que tenen els balls populars de Sant Quintí, que sortiran al carrer dissabte després dels castells.

Pagès també apuntava que la celebració del Campus coincideix amb el Corpus i la visita de la població agermanada de Lac.

Dissabte es farà un taller de castells, música al carrer i, a dos quarts de sis tindrà lloc la diada castellera amb els Castellers de Vilafranca, els Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d’Igualada.
El cap de colla dels Verds, Toni Bach, explicava que la de Sant Quintí és una actuació important per la colla. Hi portaran dos castells de nou i, el tercer, s’haurà de veure. Però Bach no creu que pugui ser un gamma extra.

Per la seva part, el president dels Verds Joan Badell recordava que un dels objectius del mandat és fer més actuacions al Penedès.

Després de l’actuació, al poliesportiu municipal, tindrà lloc la Quintinada gastronòmica, elaborada pels restauradors locals sota la batuta de la Fundació Alícia, en què es poden tastar els plats de les receptes recopilades directament per Joan Amades i tradicionals de la zona del Penedès. A part d’això, hi haurà actuacions musicals al carrer.
Finalment, diumenge al matí es farà una mostra de titelles i s’hi podrà veure l’espectacle ‘El faune, el drac i el dimoni’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: