Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albano Dante Fachín i Ernest Maragall en un acte organitzat per ERC a Vilafranca

Reivindiquen ampliar la base, defensar la pluralitat de l’1 d’octubre i avançar cap a la República.

Aquestes són les tres reivindicacions que Albano Dante Fachín i Ernest Maragall van compartir durant la presentació del llibre «Informe Urgent dels escons 4 i 5»  que es va fer aquest dimarts a la sala d’actes de l’Escorxador. Una sala que es va omplir del tot.

Albano Dante Fachin va anar desgranant la seva visió de la tardor catalana, que ha publicat en forma de llibre, escrit junt amb la seva companya d’escons de Catalunya Sí Que es Pot, Àngels Martínez.

Al llibre s’hi poden trobar arguments per la dissidència dins del seu grup parlamentari.

Per Fachín el llibre és també una mirada endavant, entenent que hi ha un abans i un després de l’1 d’octubre.

En aquest sentit l’exsecretari general de Podem, va lamentar la posició que actualment té el partit de Pablo Iglesias oposant-se al referèndum i va afegir que «és trist que no combatin de forma clara la idea d’Espanya que tenen PP i PSOE».

Tan ell com Maragall van destacar que el procés que viu Catalunya és «complex» i cal entendre aquesta complexitat.

En un moment on per una banda cal donar resposta a la crisi social que patim fruit de la crisi econòmica i on l’esquerra, a nivell general, està desorientada sense trobar els elements per combatre l’hegemonia cultural que la dreta ha aconseguit imposar, i per altra la complexitat del moviment republicà per implementar la República en un marc molt difícil, i per fer-ho cal analitzar bé com fer front a aquests reptes. En aquest sentit Maragall va apostar per ampliar la base, fer govern que governi i per superar el 50%.

Com a full de ruta, Maragall va defensar que cal debatre i plantejar escenaris, i que això és el que impulsa Esquerra Republicana amb la Conferència Nacional que es farà a finals de juny, precisament per donar resposta tant a la complexitat per implementar la República com també en com les esquerres poden guanyar l’hegemonia enfront l’actual hegemonia conservadora i neoliberal.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: