Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fibra òptica arribarà a sis municipis de la comarca a través de carreteres locals de la DiBA

La Diputació de Barcelona farà arribar la fibra òptica a sis municipis de l’Alt Penedès, dos del Garraf i un del Baix Llobregat a través de carreteres locals de la seva titularitat.

La Diputació de Barcelona iniciarà a finals d’aquest mes les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a sis municipis de la comarca de l’Alt Penedès, dos municipis del Garraf i un del Baix Llobregat a través de carreteres locals de la seva titularitat. A l’Alt Penedès, els municipis que es veuran beneficiats per aquesta actuació són Font-rubí, les Cabanyes, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Fe del Penedès, Torrelavit i Vilobí del Penedès. Al Garraf, Sitges i Sant Pere de Ribes. I al Baix Llobregat, Torrelles de Llobregat. La Diputació ha decidit accelerar les obres previstes sobre carreteres de la seva titularitat que consisteixen en la construcció de cunetes de formigó a través de les quals es desplegarà un tritub. La instal·lació permetrà fer arribar la fibra òptica a tots aquests municipis i que hi puguin optar diversos operadors de telecomunicacions. El diputat d’Hisenda i Processos i Societat de la Informació Joan Carles Garcia Cañizares ha explicat que la Diputació persegueix, com a objectiu essencial, que tota la ciutadania, visqui en nuclis grans o petits, tingui les mateixes possibilitats.

Garcia Cañizares ha recordat que, un cop hagi acabat aquesta actuació, els municipis poden recórrer al catàleg de serveis de la DiBA per estudiar com estirar la fibra òptica de la carretera al nucli i donar servei definitivament a la seva població.

Està previst que les obres de la primera fase acabin al desembre.
Per la seva part, el diputat delegat d’Infraestructures i Mobilitat Jordi Fàbrega ha destacat que la llei de carreteres no permet fer passar serveis per la calçada però sí que és possible fer-ho a través de les cunetes. Fàbrega ha apuntat que l’actuació suposarà una bona gestió dels recursos disponibles.

Per comarques, a l’Alt Penedès es cablejaran 21 km de carreteres amb una inversió de 1 milió 670.000 d’euros per una població potencial d’uns 8.000 habitants; al Garraf, es faran més de 6 km amb una inversió de 360.000 euros i al Baix Llobregat uns 13 km amb una inversió de 1 milió 185 mil euros. El projecte s’ha fet de forma coordinada amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i l’acord permetrà a la corporació reservar conductes per al seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d’autoprestació sobre les carreteres.

Jordi Fàbrega també ha dit que s’actua en aquesta primera fase sobre aquests municipis en passar-hi carreteres locals de la Diputació de Barcelona. Però ha destacat que seguiran treballant per portar la fibra òptica a més municipis en properes fases. En el cas de l’Alt Penedès, els propers seran Subirats, Santa Margarida i els Monjos, Mediona, Gelida i Castellví de la Marca.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: