Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dansa pren el carrer per arribar a tothom en la primera edició del Dansòmetre

Al voltant del dia mundial de la dansa, que es commemora aquest diumenge 29 d’abril, Vilafranca ha estrenat enguany el Dansòmetre.

Es tracta d’una iniciativa del servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca que uneix les actuacions d’escoles i grups de dansa al carrer que ja es venien celebrant de fa anys amb la programació de creacions professionals. La directora de l’escola de dansa Assumpta Trens, Neus Fransi, va ser la impulsora de la celebració del dia de la dansa a Vilafranca. Fransi valorava positivament que la commemoració s’hagi completat amb més propostes.

Aquest dijous a la tarda, el Dansòmetre arrencava amb múltiples actuacions en diferents punts del centre de la vila. Atrezzo Dance Academy, Club Esportiu A.R.A, Club Rítmica Vilafranca, Escola de dansa Assumpta Trens, Escola de dansa CAS, Escola Montagut, Farasha, dansa oriental i creativa, Gatzara Country Olèrdola, Gimdans i Swing Vilafranca són les escoles i grups que van portar les seves creacions al carrer durant el Dansòmetre. Les escoles actuaven als escenaris principals i els grups proposaven microespectacles a l’anomenat Off Dansòmetre.
Des de Farasha Dansa Oriental, la Ivonne Centellas i la Montse Morilla destacaven que treure la dansa al carrer sempre és interessant.

Una altra de les novetats d’enguany era la participació del coreògraf professional Pere Faura, que va treballar en un taller amb una trentena de ballarines de les escoles vilafranquines. La idea inicial era preparar una creació col·lectiva però, finalment, aquesta proposta es va reconvertir en l’espectacle ‘COREO-GRAFIES. Escrivint amb el cos. Ballant amb els llibres’, protagonitzat pel propi Faura.

El Dansòmetre es completa amb la programació de dos espectacles professionals de creadors vilafranquins. Per una banda, la ballarina i coreògrafa Aina Alegre presenta aquest divendres a dos quarts de nou a Cal Bolet ‘Le jour de la bête/El dia de la bèstia’. I d’altra banda, la companyia La Taimada, amb Olga Álvarez i Jordi Cabestany a la direcció, portaran ‘El octavo día’ al teatre municipal demà dissabte, també a dos quarts de nou del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: