Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cantada de Caramelles celebra els seus 50 anys amb la intenció de continuar amb la tradició

Finalment només van participar tres colles: La Societat Coral El Penedès, els Tornavisos i el Cor del Casal d’Avis del Tívoli.

Aquest dissabte Vilafranca acollia la tradicional cantada de caramelles celebrada sempre a la plaça de Sant Joan un cop finalitzada la Pasqua. Enguany era el 50è aniversari d’aquesta cantada però, tot i ser una fita important, només van participar 3 colles: dues d’històriques com són La Societat Coral El Penedès i els Tornavisos, i també una altra entitat coral de Vilafranca com és el Cor del Casal d’Avis del Tívoli. Aquests van ser els primers en actuar i el seu repertori va voler homenatjar al desaparegut recentment Fernando Garcia, exregidor de l’Ajuntament de Vilafranca.

Els segons en actuar van ser els membre del Coro. El seu director, Jordi González, va voler fer una reivindicació per a que es mantingui aquesta tradició a Vilafranca, tot recordant els alts i baixos que ha viscut la cantada de caramelles en els darrers anys.

En una mateixa línia parlava el cap del servei de Cultura de l’Ajuntament, Àngel Hom, que comentava que dues colles s’havien donat de baixa en últim moment deixant la participació en 3 grups.

La Cantada de Caramelles és un esdeveniment tradicional de la Setmana Santa, a Vilafranca presenta alguns trets diferenciadors respecte altres municipis de la comarca. D’una banda se celebra una setmana després de la Setmana Santa i de l’altra els grups de cantaires, que poden ser de nois, de noies o mixtes, pugen dalt d’un escenari per cantar i encara que la temàtica de fons és l’habitual de les caramelles, com la primavera, la natura, les flors, o l’amor les cançons acostumen a ser versions de peces populars de la música actual, amb lletres adaptades pel propi grup amb bones dosis de picardia i sentit de l’humor. Aquest és l’estil dels Tornavisos que van tancar la cantada de caramelles d’enguany.

Una de les versions que va sonar durant el concert va ser la mítica It’s my life de Bon Jovi que ells van anomenar “És per tú”.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: