Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Balanç positiu del St Jordi 2018, amb la rosa groga i el llibre de Gironell com a protagonistes

La rosa groga ha tingut més sortida que en edicions anteriors, tot i que la rosa vermella tradicional és la més venuda. Entre els llibres els relacionats amb el procés han estat els més venuts.

A quarts de 9 del vespre d’aquest dilluns 23 d’abril la rambla de Vilafranca continuava plena d’activitat al voltant de la diada, amb força gent passejat i buscant la rosa o el llibre per regalar.
La valoració que en feien tant floristes com llibretes era positiva. Des de Beni Flors, Pepi Izquierdo, comentava que han tingut molt gent durant tot el dia, però que encara notaven que la majoria de persones buscaven el preu més barat i ajustat.
Per la seva banda, Teresa Alsina, de Germinova, comentava que estaven satisfets, i que preferien que Sant Jordi caigués entre setmana ja que la gent surt més i està més disposada a comprar. Alsina apunta també que són conscients que molta gent compra la rosa més senzilla en parades d’associacions i entitats, i que els floristes donen un plus més de producte.
Sobre la rosa groga, que era una de les apostes d’aquest any, ha sortit molt més que altres Sant Jordi, però continua estant lluny del volum de vendes de la rosa vermella que és la que es ven més.
Pel que fa als llibres, els relacionats amb el procés son dels que s’han venut més, però també han tingut molta sortida els llibres d’autors o temàtica local, com de Martí Gironell sobre Jean Leon. Anna Maria Vallès, de l’Odissea, apuntava també que feien una aposta important per la secció infantil i juvenil.
La sensació era també que el volum de vendes serà similar al de l’any passat que va caure en diumenge.
Jordi Romeu, de la Cultural, remarcava també el gran volum de gent que s’havia notat a partir de les 5 de la tarda. Pel que fa als llibres els del procés i La Força d’un destí també han estat aquí dels més buscats.
Una jornada de Sant Jordi doncs que a banda de permetre gaudir d’un molt bon temps també ha recollit bones sensacions entre venedors i paradistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: